Hälsoresa till värmen

Res med oss till Gran Canaria!

Vi planerar en skön, rehabiliterande och aktiv resa, helt efter dina egna förutsättningar!

Följ med Fibromyalgiförbundet och Welltours till Gran Canaria med Europas bästa "året-runt klimat". Den 9 september 2019, en eller två veckor, organiserar vi en resa som fokuserar på såväl mental som fysisk hälsa och välmående.

Veckan beläggs på den berömda "svenskorten" San Agustin på södra delen av ön där vi bor i bungalows med uteplats och självhushåll.

Området har massor att erbjuda och ligger nära stranden och centrum. Här är det grönt och lummigt och du kan välja att stanna vid en av de tre poolerna som erbjuds om du inte föredrar stranden som ligger en kort promenad ifrån där vi kommer att bo.

Under september månad är det oftast mellan 26-30 grader varmt med havsvindar som fläktar skönt vilket blir ett perfekt sätt att förlänga sommaren på. Därför kommer även aktiviteterna att förläggas utomhus.

Veckan erbjuder två aktiviteter per dag samt en trevilg halvdagsutflykt. Man är med på det man orkar och vill, inga krav på medverkan då vi vet att dagsformen varierar.

Resan är i samarbete med Welltours, Norwegian och BIG Travel.
Snart klart för start!
Vi återkommer med ett reportage från resan.

Aktiviteter som erbjuds

Alla aktiviteter är skonsamma och mjuka samt uppdelade i två delar där första delen är den mjukaste och den andra delen har lite högre intensitet för de som vill utmana sig själva lite mer. Allt anpassas efter gruppens särskilda behov och önskemål.

Prova på avslappningsyoga, vattengymnastik, gruppgymnastik och medverka på trivselkvällar. Slutligt program fastställs i samråd med förbundet.
En av veckans höjdpunkter blir onekligen utflykten till vackra Agaetedalen dit vi åker i gemensam buss. Där kommer vi att besöka Europas enda kaffeplantage som dessutom gör sitt egna vin!

I turen ingår en guidad promenad genom deras odlingar, provsmakning av deras produkter samt en lättare lunch innan vi nöjda och glada beger oss tillbaka till San Agustin igen.

Massagebehandlingar

Då vi är medvetna om att många medlemmar uppskattar massage, erbjuds ni under veckan att boka massagebehandlingar till ett fördelaktigt och rabatterat pris. Welltours egna personal är utbildade massörer och medicinska massageterapeuter. Personalen finns på ön sedan snart 10 år tllbaka och har sedan  starten behandlat över 17 000 nöjda klienter.

För att vara riktigt säker på att få önskade behandlingarär det bäst att dessa förbokas innan resan och direkt hos Welltours senast en vecka innan avfärd. Mejla till tamara@welltours.se.

Priser på behandlingar

 • 1*30 min kostar 30€ (5€ rabatt)
 • 2*30 min kostar 55€ (15€ rabatt)
 • 3*30 min kostar 80€ (25€ rabatt)

Boende

I resan ingår del i dubbelrum i bungalow. Det går att resa själv med enkelrumstillägg och man kan även dela bungalow på fyra personer (2 dubbelrum). 

I bungalown finns ett fullt utrustat kök. Det finns en mataffär på området nära receptionen. Välsorterade mataffärer finns i centrum bara några minuter bort.


En sagolik frukostbuffé ingår och intas på ett närliggande hotell för de som önskar. Flertalet restauranger att välja bland finns inom 5-10 minuters gångavstånd för den som önskar äta middag ute.

Pris

Resan är öppen för alla så länge en i resesällskapet är medlem i en förening. Medlemmar har möjlighet till rabatt om man bokar i tid. Platser och priser är garanterade fram till och med 30/4.

Anmälan och betalning

Anmälan sker till tamara@welltours.se och du får sedan ett returnerat e-post med inbetalningsinformation. 

Alt. 1
 • Handpenning på 3 000kr betalas senast 2 maj
 • Resterande summa betalas senast 25 juni
Alt. 2
 • Handpenning på 3 000kr betalas senast 2 maj
 • Delsumma (50% av kvarstående summa) betalas senast 25 juni
 • Resterande summa betalas in senast 1 augusti

Det här ingår

 • Boende (bungalow för 2 personer) och frukostbuffé
 • Alla Welltours aktiviteter som avslappningsyoga, gruppgymnastik, vattengymnastik, trivselkväll m.m.
 • Flyg tur och retur inklusive skatter och bagage
 • Transfer till och från flygplats (Gran Canaria)
 • Utflykter (en utflykt per vecka)
Rabatt
Welltours erbjuder medlemsrabatt på 500kr/person om mer än 20 personer åker.

OBS! Rabatten är giltig t.o.m. 30/3.

Resa från Arlanda

Flyg
Datum
Destination
Avgång
Ankomst
D85903
9/9
Arlanda / Gran Canaria
18:20
23:15
D85902
16/9
23/9
Gran Canaria / Arlanda
10:50
17:35
Avresa Arlanda
 • 1v för 8 125kr
 • 2v för 12 200kr

Resa från Köpenhamn

Det är möjligt att flyga från Köpenhamn. Då är det 10/9 som är avresedag och 17 resp 24 som är hemresedagar.
Flyg
Datum
Destination
Avgång
Ankomst
 
10/9
Köpenhamn / Gran Canaria
19:10
23:35
 
17/9
24/9
Gran Canaria / Köpenhamn
12:20
18:25
Avresa Köpenhamn
 • 1v för 8 450kr
 • 2v för 13 350kr
 

Fonder

Tänk på att det finns personliga fonder att söka för rekreationsresa. De flesta fonder som kan sökas är oftast öronmärkta och platsbundna vilket gör att utbudet kan vara väldigt olika beroende på vart i landet du bor. Sök gärna på fonder, rekreation, smärta, fibromyalgi och plats.

Förbundet har ingen möjlighet att hjälpa till att söka fonder. 
Här kan du hitta hjälp
Globalgrant Funktionskompassen